Leuk en gelaagd, maar met minder Dream Harbor - vibe
De Gingerbread Bakkerij is alweer het vijfde deel in de Dream Harbor-serie van Laurie Gilmore.
In dit deel volgen we Annie, de eigenaresse van de plaatselijke bakkerij, én Mac, de enige persoon die er telkens weer in slaagt het bloed onder Annies nagels vandaan te halen — en dat is te voelen ook!
Ik keek enorm uit naar dit deel, want in de eerdere boeken was de spanning tussen Annie en Mac al duidelijk aanwezig. Eindelijk krijgen we hun voorgeschiedenis te zien, en dat doet Gilmore op een leuke manier door het verhaal af te wisselen tussen het verleden en het heden. Dat is nieuw voor deze serie en zorgt voor extra diepgang.
Toch miste ik dit keer een beetje de typische Dream Harbor-vibe; de focus ligt vooral op Annie en Mac, waardoor de rest van het dorp iets meer op de achtergrond verdwijnt. Daarentegen werd ik juist verrast door de gelaagdheid van hun verhaal!
En leuk nieuws voor de Dream Harbor fans: er komt nog een deel, dit keer over Daisy! Over haar weten we nog niet zoveel, dus ik ben heel benieuwd wat Laurie Gilmore voor haar in petto heeft.