Een boek met waardevolle lessen
Van Uitgeverij Rainbow mochten wij een recensie exemplaar ontvangen van het boek "Think Again" van psycholoog, hoogleraar en bestsellerauteur Adam Grant. Ik raakte nieuwsgierig door de ondertitel: "De kracht van weten wat je niet weet". Wat zou dit boek mij brengen?
"Think Again" gaat over het belang van heroverwegen wat je denkt te weten. Adam Grant moedigt lezers aan om twijfel te omarmen en flexibel en kritisch te denken, in plaats van vast te houden aan overtuigingen uit trots of gewoonte. Hierbij gebruikt hij voorbeelden uit de wetenschap, het onderwijs en het bedrijfsleven. Richting het einde van het boek worden er 30 praktische tips genoemd waarmee je direct aan de slag kan als je wil werken aan je vaardigheid in heroverwegen.
Adam Grant wist mijn aandacht niet helemaal vast te houden met dit boek. Ik vond het eigenlijk best wel zware kost om te lezen. Ik had gehoopt op iets meer diepgang of nieuwe inzichten. Desondanks vind ik het thema van het boek wel inspirerend en ik geloof zeker dat veel lezers waardevolle lessen uit dit boek kunnen halen.
Af en toe kwam ik wel mooie anekdotes tegen. De mooiste boodschap die ik meeneem: "Je hoeft niet te wachten tot je zelfverzekerder bent om uitdagende doelen te realiseren. Je kunt al doende zelfvertrouwen opbouwen".
Bedankt Uitgeverij Rainbow voor dit recensie-exemplaar!
Bedankt Uitgeverij Rainbow voor dit recensie-exemplaar!