Boeiend tot de laatste pagina
Brighton, 1950. Een meisje wordt op gruwelijke wijze vermoord. Rechercheur Edgar Stephens denkt dat de moordenaar een beroemde goocheltruc heeft nagespeeld: het zigzagmeisje. Hij schakelt daarom de hulp in van Max Mephisto, de illusionist die de truc ooit bedacht. Edgar en Max kennen elkaar nog van de oorlog, toen ze samen deel uitmaakten van the Magic Men, een geheime eenheid die de vijand misleidde met goocheltrucs.
Het verhaal komt langzaam op gang, wat goed past bij de jaren vijftig waarin politieonderzoek nog heel anders verliep dan nu. Daardoor wordt de spanning rustig opgebouwd en krijg je echt de sfeer van die tijd mee. De beeldende schrijfstijl van Elly hielp hier ook aan mee.
Het plot vond ik sterk: ik bleef tot het einde gissen wie de moordenaar was en werd compleet verrast door de ontknoping.
Hoewel het boek niet helemaal mijn favoriet was, bleef ik toch geboeid tot de laatste pagina. En stiekem ben ik benieuwd hoe het verdergaat in deel twee!
Bedankt uitgeverij de Fontein voor dit recensie-exemplaar!
Bedankt uitgeverij de Fontein voor dit recensie-exemplaar!