Een verhaal met mooie en bijzondere boodschappen
Agneta is 49 en voelt zich in Zweden vooral saai en onzichtbaar, ze leeft het leven van/met haar man. Wanneer Agneta een bijzonderde advertentie leest, besluit ze daar heel impulsief op te reageren. Ze laat alles achter en vertrekt naar de Provence. Daar beland ze in het klooster van de oude Einar, waar ze voor hem en zijn huishouden gaat zorgen. Ze ontmoet bijzondere mensen, ontdekt nieuwe kanten van zichzelf en groeit langzaam uit van een grijze muis in La Lavendelwoman. Wat een impulsieve beslissing lijkt, verandert in een nieuw begin.
Het verhaal leest luchtig en zit vol humor en zelfspot. De personages voelen levensecht en ik merkte dat ik steeds meer met Agneta mee ging leven. De beschrijvingen van de omgeving zijn zo levendig, ik waande mij in de Provence.
Wat dit boek voor mij goed en bijzonder maakt, zijn de boodschappen die erin verscholen liggen: durf het onbekende te omarmen, wees lief voor jezelf en kies voor wat jou gelukkig maakt. Een heerlijk feelgoodverhaal dat je even meeneemt naar Zuid-Frankrijk en je inspireert om zelf wat meer lef te tonen.
Veel dank aan Oceaan Boeken / Park Uitgevers voor dit superleuke recensie-exemplaar!