Een mooie roman over loslaten, zelfontdekking en de kracht van vrouwelijke vriendschap
Van Uitgeverij The House of Books mochten wij een recensie exemplaar ontvangen van "Vrouwen die alleen reizen" van Connie Barr. Ik was ontzettend nieuwsgierig naar dit boek, ik had ook best wel hoge verwachtingen!
Het verhaal draait om Sanna, moeder van een tweeling die vastzit in een uitgeblust huwelijk. Wanneer een nieuwe collega haar gevoelens in de war schopt, besluit ze alles even achter zich te laten. Ze vertrekt in haar eentje naar een Grieks eiland, op zoek naar rust, ruimte en ook een beetje zichzelf. Daar ontmoet ze Evelyn, een oudere vrouw met een mysterieuze koffer vol oude brieven en herinneringen. Tussen Sanna en Evelyn groeit op het eiland een bijzondere band. Er gebeurt natuurlijk van alles op het eiland, maar ik wil niet te veel verklappen!
Dit boek is het debuut van Connie Barr. Ze heeft een mooie schrijfstijl, schrijft met gevoel voor detail en weet de emoties van de personages goed te vangen. De Griekse setting is mooi beschreven, je waant je op een zonnig eiland. Via de brieven van Evelyn krijg je als lezer een inkijkje in een ander leven vol liefde, verlies en keuzes die nog steeds doorwerken.
Toch bleef de toon van het verhaal voor mij wat somber. Er zit zeker diepgang in en soms ook wat herkenning en meeslepende momenten, maar het wist me niet echt te raken. Ook sloeg ik het boek niet met een voldaan gevoel dicht, het einde was wat mij betreft nog te open.
"Vrouwen die alleen reizen" is zeker wel een mooi geschreven roman over loslaten, zelfontdekking en de kracht van vrouwelijke vriendschap. Voor mij persoonlijk was het mooi om te lezen, maar niet een onvergetelijk verhaal. Als je houdt van een beetje drama en een zonnige setting dan is dit zeker wel een boek voor jou!
The House of Books ; super bedankt voor dit recensie-exemplaar!
The House of Books ; super bedankt voor dit recensie-exemplaar!