Advertentie

De schrijfster Eva Garcia Sáenz de Urturi heeft met dit tweede deel wederom een verhaal weten neer te schrijven met een hoge kwaliteit aan schrijfstijl, sfeerbepaling en spanningsopbouw. De personages uit het eerste deel worden nog verder uitgediept waardoor hun karakters meer gaan leven. Het hoofdpersonage Unai is in dit deel bijvoorbeeld veel emotioneler en zachter geworden, zonder zijn beheersing over zijn vak te verliezen. Dat heeft natuurlijk ook alles te maken met de thema's die de schrijfster aanhaalt; zwangerschap en het bijbehorende dilemma van moederschap, vaderschap en vriendschap.
Net als in het eerste deel betreft het ook hier een misdaad met rituelen van Keltische gebruiken en eeuwenoude praktijken. Daarin viel mij belangstelling een beetje weg. Want hoe groot is de kans dat een inspecteur/profiler dat al één keer meemaakt, laat staan twee keer. De truc is dus hetzelfde. Desalniettemin is het allemaal weer op een sublieme wijze gedaan. De verhalen uit het heden en het verleden worden goed afgewisseld en vormen naar het einde toe een mooi en logisch geheel. Vele plotwendingen en verrassende gebeurtenissen maken dat de lezer ook zelf steeds opnieuw moet zoeken naar de dader. Dat is de grote kracht van deze serie.

Tot het einde aan toe blijft het, zelf voor de doorgewinterde lezer, onduidelijk hoe het zal aflopen. Eventueel zou je dit deel afzonderlijk kunnen lezen omdat er veel, (soms teveel), verteld wordt uit het eerste boek. Maar toch is het voor de belevenissen, de verhoudingen onderling en de groei van de personages beter om het als serie te lezen. Fijn is het dan wel dat er tussen de delen door enige tijd zit, zodat het vorige een beetje kan indalen en je je weer kan verheugen op het volgende deel. Het laatste deel 'De heren van de tijd' zal in mei 2020 verschijnen bij uitgeverij A.W. Bruna.

Reacties op: Vele plotwendingen houden je bezig....

154
De riten van het water - Eva García Sáenz de Urturi
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker