Helemaal in de kerstsfeer!

deleestrein 10 december 2025
Het verhaal is precies dat wát je kan verwachten
Het verhaal van ‘Kerstmis in de Schotse Hooglanden’, is precies dat wat je kan verwachten van een écht feelgood kerstboek. Er is een romance die langzaam opbloeit, er zijn (on)verwachte wendingen, en knipoogjes naar tradities. Maar bovenaan staat natuurlijk die onweerstaanbare kerstsfeer, waar ik althans simpelweg geen genoeg van krijg.

Wat ik zo fijn is aan de schrijfstijl van Donna Ashcroft, is dat je nooit moeite hoeft te doen. Vanaf de eerste bladzijde zit je direct die in de Schotse Hooglanden, met zijn besneeuwde heuvels, huizen met knisperende haardvuurtjes en de magie die alleen december met zich meebrengt. De personages hebben allemaal iets aandoenlijks en/of herkenbaars, hierdoor voel je je als lezer dan ook meteen met hen verbonden.

Je komt helemaal in de kerststemming
Het leuke van kerstboeken lezen is, dat je de aankomende feestweken zo nog meer in de sfeer begint te komen. Daarbij horen natuurlijk ook de warme truien, de kerstfilms, de kerstboom en het uitzoeken van cadeautjes. Het boek ‘Kerstmis in de Schotse Hooglanden’ is overigens een perfect kerstcadeau. Vol sfeer en liefde, en precies makkelijk genoeg om te lezen in de drukste tijd van het jaar. Je hoeft er niet bij na te denken—je hoeft alleen maar te genieten. Want auteur Donna Ashcroft weet precies de balans te vinden tussen zoet, humoristisch en warm zonder dat het ooit te veel wordt.

Meer recensies van deleestrein