Heerlijke serie voor onderweg!

deleestrein 05 augustus 2025
Vandaag, op 5 augustus 2025, verschijnt de ‘Liefs uit’ boekbundel van de Nederlandse schrijfster Iris Visser. De bundel bestaat uit vier delen en zijn luchtige, zeer vermakelijke romantische verhalen. Elk deel is op zichzelf staand, je kan het volgende deel dus oppakken wanneer je maar wilt. Als dat je lukt, ze zijn allemaal zo vrolijk, sfeervol en hier en daar zeer herkenbaar dat je absoluut wilt blijven doorlezen.
Hier gaan de boeken over
In het boek ‘Liefs uit Londen’ worstelt Hannah met liefdesverdriet en gaat ze op zakenreis met haar baas. Tussen hen beide ontstaat er al snel een affaire. De chemie tussen die twee spat van de bladzijde, net als de humor.
‘Liefs uit Ibiza’ neemt je mee naar het zonnige vakantieparadijs. Daar probeert Eva de strandtent van haar ouders van de ondergang te redden. Ondertussen raakt ze verwikkeld in een grillige romance met Elias. Het contrast tussen het drama van de aantrekkingskracht en afkeer, met die van de zomer sfeer van het eiland, maken het een tot een goede balans in het verhaal.
Je bent als lezer een stuk verder van huis wanneer je het boek ‘Liefs uit New York’ gaat lezen. Emma verhuist naar Manhattan voor de kerst. Tijdens de voorbereidingen voor het kerstfeest leert ze haar kerst-hatende buurman kennen, hij steelt onverwachts de show.
Een hele andere setting vind je in het boek ‘Liefs uit Hollywood’. Rosalie is oprichter van de Second Chance Foundation. En wanneer haar stichting wordt ingeschakeld door een Amerikaanse dierenopvang in financiële problemen, reist ze af naar de ranch in Californië. Een acteur wordt als ambassadeur door haar zus naar haar toegestuurd. De eerste ontmoeting verloopt niet vlekkeloos, maar uiteindelijk leert ze hem beter kennen.
De schrijfstijl van Iris Visser is prettig leesbaar, luchtig en eenvoudig. Ideaal om aan een stuk door te blijven lezen. De verhalen op zich zijn niet heel erg lang maar bevatten genoeg elementen om je geboeid door te laten lezen. Ze heeft oog voor details en conversaties verlopen vlekkeloos. Ze heeft ook een zeer beeldende manier van schrijven waardoor je je als lezer ook echt op de plek waant waar het verhaal zich afspeelt.
Natuurlijk zijn de verhalen van de boeken uit de bundel ‘Liefs uit’ voorspelbaar. En de personages blijven vlak en zijn over het algemeen stereotypetjes. Desalniettemin heeft Iris Visser een hele goede balans weten te vinden tussen romantiek en humor. Hier en daar zorgt ze ook nog eens voor wat plotwendingen. Thema’s zoals persoonlijke groei, familiedruk en/of het werken aan zelfvertrouwen komen voorbij.
Kortom de ‘Liefs uit’ boekbundel is een vrolijke en ontspannende feelgoodserie. Perfect voor op vakantie of even tussendoor. Geschikt voor de lezer die houdt van romantiek, een flinke dosis humor en sfeervolle settingen. Heb ik een favoriet tussen deze vier boeken? Jazeker, ‘Liefs uit New York’. Maar ja ik ben dan ook wel gek op én New York én kerst. Daarnaast leest dit verhaal als een Hallmark-film, dus beter kan het niet worden.

Meer recensies van deleestrein