Boekentip!

deleestrein 16 mei 2025
In één ruk uitgelezen
Het boek ‘Ik zwijg voor jou’ is eerder een novelle te noemen. Dit in combinatie met de spanning die er direct bij het begin van het verhaal in zit, maakt dat je het in één ruk uitleest.
Na de spannende proloog is er steeds een ander personage aan het woord, die de gebeurtenissen, en zijn of haar band met Luna, uit de doeken doet. Zo krijg je een algeheel beeld van haar levenswereld maar word je ook regelmatig op het verkeerde been gezet.

All-round karakters en een zeer verassend einde
Het is knap dat auteur Lyona Rose in zo een kort verhaal toch alle personages een all-rond karakter weet mee te geven. Ook weet ze elke keer weer een nieuw inzicht toe te voegen, of twijfel zaaien, waardoor je tot aan het einde geen idee hebt wie of wat erachter de verdwijning zit. De plottwist aan het einde zal vrijwel elke lezer weten te verassen.

Aanbevolen boek
Wederom heeft Lyona Rose een spannende thriller weten te schrijven die tot de laatste bladzijden weet te boeien. Het is een bijzonder gegeven dat er vanuit zoveel perspectieven geschreven wordt. Wellicht had een blik vanuit Luna zelf ook nog wel extra interessant geweest. Goed uitgewerkt en een, inmiddels herkenbare, verrassende schrijfstijl waarbij ze moeilijke thema’s niet uit de weg gaat, maar ze wel zeer doordacht in het verhaal weet te mengen en behapbaar weet te maken. ‘Ik zwijg voor jou’ is een aanbevolen uniek thriller verhaal.

Meer recensies van deleestrein