Een van de beste uit de Millennium-serie

deleestrein 16 mei 2025
Een van de betere delen uit de Millennium-serie
Wanneer een serie zoveel delen kent, kan niet elk deel van wereldklassen zijn. Echter is dit nieuwe, achtste, deel ‘De klauwen van de lynx’ echt ongelooflijk goed. Eigenlijk is het meteen bij aanvang van het lezen van de intro en het eerste hoofdstuk al zo dat je niet meer stoppen wilt. Je voelt meteen een onderliggende spanning. En die neemt gedurende het verhaal langzaam, maar gestaag, meer en meer toe. Het verhaal kruipt onder je huid.

Het verhaal is volledig in balans
Het verhaal kent verschillende lijntjes, maar door de goed uitgezette opbouw komen deze aan het einde allemaal heel goed samen. Door middel van flashbacks en wisselde perspectieven krijg je als lezer steeds een beter beeld van de beschreven situatie, en word je nieuwsgierig gemaakt hoe alles en iedereen met elkaar verbonden blijkt. Het boek is volledig in balans qua actie en diepgang. Ook de personages worden goed uitgewerkt. Het is echter wel nodig dat je de andere delen gelezen hebt om de karakterontwikkelingen te begrijpen. En dan zul je ook zien wat ze, en dan vooral het personage van Lisbeth, al allemaal hebben doorgemaakt.

Een kijkje in een totaal andere wereld
Het boek ‘De klauwen van de lynx’ is een goede thriller die ook nog eens een maatschappelijk belangrijk punt aan weet te snijden; het klimaat. Het is ongelooflijk goed hoe auteur Karin Smirnoff je, door middel van een soort overview, een kijken in een totaal andere wereld kan laten nemen. Hopelijk heeft ze nog veel meer voor ons in petto. Want ondanks dat ik genoten heb, en het boek in no-time uit had, moet ik nu weer wachten op een nieuwe.

Meer recensies van deleestrein