Advertentie

'Nulpunt' is het eerste deel van een thriller reeks geschreven door twee zeer succesvolle Noorse auteurs, te weten Jørn Lier Horst en Thomas Enger. Beide werkzaam bij dezelfde uitgeverij en al jaren bevriend kwamen ze op het idee op samen een boek te schrijven. En wat voor een boek!
Vanaf het begin, de proloog waarin je getuige bent van een gijzeling, zit je meteen in het verhaal en pas later krijg je door hoe belangrijk deze gebeurtenis is voor de rest van het verhaal. Want wat vaak ondergesneeuwd raakt bij een thriller zijn de emoties van de hoofdpersonen, zo niet bij 'Nulpunt'. De emoties zijn juist van essentieel belang en zorgen er niet alleen voor dat je direct al een band opbouwt met personages maar dat je ook meeleeft met het verhaal.
Door de vloeiende schrijfstijl heb je nergens door dat er twee auteurs aan het werk zijn geweest. De hoofdstukken zijn kort waardoor de vaart in het verhaal blijft. De dialogen zijn duidelijk. Ook de opbouw is erg goed gedaan. Het verhaal heeft een hoog tempo met dreigende gebeurtenissen en diverse plotwendingen en maken dat je nieuwsgierig blijft. Maar het verbergt ook een duidelijke boodschap; want wat is roem en waarom hunkert iedereen daar zo naar?
Tot het einde toe zeer spannend en vraagt direct om meerder delen!

Reacties op: Geweldige samenwerking leidt tot een spannende serie!

82
Nulpunt - Thomas Enger Jørn Lier Horst
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker