Op avontuur met 'De Grijze Jager'

De lezertjes De lezertjes
1 apr 2022

Met ‘De Grijze Jager’ ontdekken we een schitterende serie! Waarom nu pas? Boek 16 is net uit - we staan 15 delen achter.

In het eerste boek van De Grijze Jager ‘De ruïnes van Gorlan’ volgen we het 15-jarige weeskind Will. Opgevoed door een baron krijgt hij een kans op een mooie toekomst. Althans dat hoopt hij. Misschien is hij te klein voor de krijgsschool. Op de uitverkiezingsdag daagt een mysterieuze Grijze Jager op. Moet Will echt mee met die geheimzinnige Jager Halt?

Benieuwd openen we een luxueuze uitgave van de 50ste druk van deel 1. We krijgen sympathie voor schrijver John Flanagan door zijn bijzonder voorwoord met lof voor Vlaanderen en Nederland.

Onze Jack (9) worstelt zich een beetje door een proloog met het verhaal over de verbannen Morgarath en de wilde Wargals. Daarna leest het verhaal ongelooflijk vlot. Jack kijkt direct op naar Halt: hoe beheerst hij is, hoe hij zich onzichtbaar maakt en hoe goed hij kan vechten. Misschien zijn de roddels over die Grijze Jagers toch niet waar?

Deze serie laat niet los. Samen met mijn zoon start ik gauw in deel 2.

Meer recensies van De lezertjes