Alleen maar liefde

De lezertjes De lezertjes
13 mrt 2023

In ‘Draakje Donatius is verliefd’ kan Donatius al weken niet slapen en eten. Dit kan zo niet verder - hij moet actie ondernemen. Met een vleugje parfum op en de mooiste bloemen mee stapt hij naar Floriene. Kan hij haar hart veroveren?

Margot Senden tekent een wereld om bij te dromen. De broers en ik bewonderen happy stones, kleurrijke vlinders, talrijke hartjes, een roze bos en een mooie liefdesbrief. Natuurlijk valt Donatius op. Zijn snoet en houding passen perfect bij het tedere verhaal van Li Lefébure. Jérômes lievelingsprent is die met het parfumeren (hij herkent zichzelf erin).

Doorheen het verhaal laat de schrijfster mooi het verschil zien tussen verliefd zijn op iemand en houden van bijvoorbeeld familie of vrienden. Blijkbaar is onze Jérôme verliefd op zijn mama. Maar na het lezen verwoordt hij het anders: hij houdt van ons allemaal, zoals van warme chocolademelk.

Dit prachtige prentenboek spoort ons in elk geval aan om onze liefde te uiten in allerlei vormen. We informeren jou dan ook heel graag over deze liefdevolle boekentip, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Meer recensies van De lezertjes