Samenvatting:
Zoals ik hierboven aangeef is "De Outcast" een prequel. Het speelt zich dus af voordat het verhaal over Fletcher plaatsvind. Dit verhaal gaat wel over iemand die we kennen vanuit de andere boeken, namelijk over Acturus.

Acturus is maar een simpele stalknecht. Maar eigenlijk per toeval komt hij erachter dat hij de mogelijkheid heeft om demonen op te roepen. Dit is echter nog niet eerder gedaan, waardoor het leven van de summoners een beetje op zijn kop komt te staan. Ze besluiten om Acturus toch maar naar de acedemie te sturen, want je weet ook maar nooit waar het goed voor is.

Het leven op de acedemie is zwaar. De anderen vinden het maar raar dat er een burger is die demonen kan oproepen. Daarnaast is zijn kennis over de andere wereld natuurlijk niks vergelene met die van zijn studiegenoten. Maar Acturus geeft niet zomaar op. Hij doet hard zijn best om tijdens de lessen op te letten en zoveel mogelijk te leren.

In spannende gevechten laat Acturus zien dat hij wel degelijk een goede summoner is en een goede vriend om naast je te hebben. Maar of dat voldoende is om de ongelijkheid de wereld uit te helpen?

--

Bekenden maar dan in jongere versie
De prequel vond ik persoonlijk wat minder geweldig dan het verhaal van Fletcher. Het was zeker interessant om over Acturus te lezen, maar voor mijn gevoel 'mistte' ik iets. Het boek voelde voor mijn gevoel traag aan en de lessen kennen we via Fletcher al, dus dat vond ik wat minder spannend om opnieuw over te lezen.

Wat echter wel erg interessant om te lezen is hoe hun wereld er op dat moment uitziet. Alleen edelen kunnen demonen uitroepen en ineens is er een burger die dit ook kan. Het is interessant om te zien hoe de edelen zich hierdoor al snel bedreigd voelen. We lezen vanuit Fletcher natuurlijk al wat strijd tussen de verschillende volksgroepen, maar in deze periode is dit nog vele malen erger. Met name tussen de edele en de dwergen is het dramatisch. Dit stukje maatschappij vond ik heel goed omschreven en ook zeker interessant.

Verder blijft uiteraard de schrijfstijl van Taran Mataru heerlijk. Het is magisch, het leest vlot weg en de vecht scnenes zijn enorm spannend. Het magische gehalte is ook in dit boek weer heerlijk maar tegelijkertijd realistisch geschreven.

"De outcast" is dus zeker een leuke toevoeging aan het verhaal, met name om een kijkje te krijgen in het leven van de jongere personages die ook in Fletcher zijn verhaal voorkomen en hoe de maatschappij op dat moment in elkaar steekt. Maar is het een must-read? Nee, dat helaas niet.

Reacties op: Leuke toevoeging

66
De outcast - Taran Matharu
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken