Genieten

Demi Stein 28 mei 2025
Recensie is oorspronkelijk gepubliceerd op: https://meerboekenblog.nl/recensie-les-normaux-1/

In Les Normaux heb je een mensen-wereld en een magische wereld. Hoofdpersonage Sébastien verlaat in het boek net de mensen-wereld om te gaan studeren magische universiteit. Dit doet hij echter niet zonder schuldgevoel: zijn familie, die geen magie kunnen beoefenen, laat hij achter in de mensen-wereld. Sébastien ervaart ook de nodige zenuwen om opnieuw te beginnen in de bruisende en magische stad Parijs.

Om wat afleiding te zoeken besluit Sébastien om een avond uit te gaan. Hier botst hij letterlijk op tegen een knappe vampier. Vervolgens gebeurt er iets wat Sébastien niet had verwacht: ze kussen! Door Sébastiens onzekerheden zet hij het op een rennen en hoopt de knappe vampier niet nog eens te zien. Maar dan staat hij ineens ’s ochtends voor zijn deur…

Genieten!
Les Normaux is magisch, romantisch en simpelweg super vermakelijk. Het was dan ook echt genieten om deze graphic novel te lezen.

De illustraties zijn prachtig. Er worden mooie kleuren gebruikt maar er hangt tevens een tikkeltje duistere magie overheen, waardoor het goed aansluit bij het verhaal.

Het verhaal zelf is prettig om te lezen. Er hangt duidelijk een spanning tussen de hoofdpersonages, waardoor je graag door wil lezen om te ontdekken hoe dit allemaal uitpakt. Daarnaast ontdek je als lezer natuurlijk ook de magische wereld en de magische school, wat ook een leuke ervaring is.

Na het lezen van Les Normaux kan ik zeker bevestigen dat het geschikt is voor de fans van Heartstopper. Het is lieflijk en grappig. Het is romantisch maar bevat ook zeker de nodige diepgang om het ook echt interessant te maken. Er komen thema’s in voor die ook zeker bij de doelgroep aansluiten, om goed tot de verbeelding van jongeren te kunnen spreken. Wat mij betreft dus zeker een aanrader, en ik kijk nu zeker uit naar het vervolg.

Meer recensies van Demi Stein