Het ultieme airfryer kookboek
Lekker en gezond eten is belangrijk. Zelf heb ik niet altijd de tijd om uitgebreid in de keuken te staan en eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik ook vaak al wel hongerig ben als ik thuis kom van een werkdag. Gerechten waar je snel klaar mee bent of waarbij je ondertussen iets anders kan doen, omdat het gerecht bijvoorbeeld in de airfryer of oven staat, vind ik dan ook erg handig. Ik was dan ook erg benieuwd naar dit kookboek vol met makkelijke maaltijden voor in de airfryer!
Het boek begint met een duidelijke inhoudsopgave. Als eerste is er algemeen airfryer advies (wat moet je doen als je een grote of juist een kleine airfryer hebt?) en vervolgens de recepten. Deze zijn opgedeeld in gevogelte, vlees, vis, groenten en desserts! Het boek eindigt met een register en voedingsinformatie.
Ieder recept is opgedeeld uit een voorbereidingstijd en een bereidingstijd. Daarnaast staat bij ieder recept duidelijk aangegeven voor hoeveel personen de portie is. Dit kwam, met de recepten die ik inmiddels uit het boek heb gemaakt, overeen met de werkelijkheid. De ingrediëntenlijst is duidelijk en overzichtelijk. De kruiden die in de ingrediënten voorkomen zullen veel mensen (grotendeels) al in het keukenkastje hebben staan. De stap-voor-stapbereiding is duidelijk en overzichtelijk. En het belangrijkste van alles, de recepten (+/- 15) die ik tot nu toe heb geprobeerd waren smaakvol en erg lekker!
Zelf eet ik vegetarisch, maar gelukkig zijn veel ingrediënten die in het boek staan (bijv. kip) gewoon te vervangen voor een vegetarische variant. Hierdoor heb je ook als vegetariër veel diversiteit in de gerechten die je kunt maken. Een paar voorbeelden die je in het boek kunt vinden zijn
- Cannelloni met spinazie en ricotta
- Rode-paprikasoep
- Taartjes met appel en karamel
Doordat ik niet voor alle recepten passende schalen had voor in de airfryer, heb ik een enkel gerecht ook in de oven in plaats van airfryer bereid. Dit is dus eventueel nog een alternatief, mocht je niet over een airfryer beschikken en wel de recepten willen proberen (de passende oven temperatuur en tijd moet je wel zelf nog even opzoeken).
Op zoek naar een kookboek met diverse en makkelijke gerechten voor in de airfryer? Dan is dit zeker een boek om te overwegen!
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.
- Cannelloni met spinazie en ricotta
- Rode-paprikasoep
- Taartjes met appel en karamel
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.