Good bad girl

DeniseM 28 september 2025

Wanneer er een vrouw wordt vermoord in een verzorgingstehuis wist niemand dat dit verbonden was met een ontvoering van een baby twintig jaar geleden...
De 80-jarige Edith plant haar ontsnapping uit het tehuis. Patience, haar verzorger, bouwt een band met haar op.
Clio, Ediths dochter, wil geen contact met haar moeder. Wanneer ze zelf in gevaar komt, moet ze samenwerken met Edith en Patience. Het mysterie moet worden ontrafelt. Twee moorden, drie verdachten en een slachtoffer...

Good bad girl was het eerste boek dat ik van Feeney las, en ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben. In het boek lezen we afwisselend vanuit de perspectieven van Edith, Clio, Frankie en Patience. Edith zit in een tehuis en wil hier koste wat het kost uit. Ze heeft een slechte band met haar dochter Clio. Clio wil haar moeder dan ook niet in huis hebben. Frankie is de moeder van Patience. Doordat Patience zich verraden voelt door Frankie hebben de twee al een jaar geen contact gehad. Frankie heeft geen idee waar Patience is, en doet er alles aan om haar 19-jarige dochter te vinden. Vier vrouwen met ieder hun eigen bagage waar ze zich mee moeten redden. Tijdens de periode die het boek beslaat maken alle vier de vrouwen op hun eigen manier een groei door, en doordat de vrouwen zo verschillend zijn zal je jezelf misschien in (delen van) bepaalde personages herkennen. Naarmate je de personages beter leert kennen, krijg je ook meer compassie voor ze en hun (soms naïeve) keuzes die ze in hun leven hebben gemaakt.

Feeney heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl. Als lezer leef je mee met het mysterie en word je verschillende keren op het verkeerde been gezet. Doordat je vanuit verschillende personages leest blijf je regelmatig met een cliffhanger achter. Dit zorgt ervoor dat je door blijft lezen. De persoonlijke elementen zoals familiedrama en problemen in de interpersoonlijke relaties maken dat het verhaal meer gelaagd aanvoelt. Er heerst meer onder de oppervlakte, maar wat precies blijft lang onduidelijk. Dit verklaart de titel van het boek ook; niemand is alleen maar goed of alleen maar slecht, iedereen heeft beide in zich. Het verhaal bouwt op naar een spannend plot, waarbij alles wat ik in mijn hoofd had toch niet helemaal bleek te kloppen. Alle vragen die je gedurende het boek mogelijk ontwikkelt worden uiteindelijk duidelijk.

Ben je op zoek naar een thriller die bestaat uit verschillende lagen en waar je ook na het dichtslaan nog over na moet denken? Dan is Good bad girl een thriller voor jou!

Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Meer recensies van DeniseM

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!