Advertentie

Inigo Dubbelman is een man die werkt binnen de logistiek binnen het bedrijf van zijn oom. Na een bezoek aan de tandarts h heeft hij herinneringen uit het verleden, die hem doen twijfelen aan zijn identiteit. Inigo lijkt te slaap wandelen en aan wanen te leiden door een trauma uit het verleden.
Fee is de andere belangrijke hoofdpersoon uit het boek. Fee heeft net een lange relatie gehad. Haar ex lijkt pikant foto''s op facebook te hebben gezet, maar ook aan haar geld te zetten. Fee is een collega van Inigo en Inigo ontfermt zich over haar en andersom.

De speelgoedman was het eerste boek dat ik van Heleen van den Hoven heb gelezen en wat een boek. Een boek dat korte hoofdstukken tussen Inigo en Fee afwisselt en verdeeld is in 4 delen. In elk deel wordt steeds meer duidelijk en is in deel 4 van het boek deze spannende ontknopping. Alles is anders dan je in eerste instantie doet vermoeden. Een erg goed geschreven plot. Om het bij te benen is het wel van belang je hoofd er bij te houden, het is geen luchtig boek die je zo even wegleest. Voornamelijk in het eerste deel is het van belang je hoofd er bij te houden, want dan worden er tijdsprongen gemaakt tussen heden en verleden, waardoor alles niet even duidelijk is en je met veel vragen komt te zitten. Uiteindelijk worden deze v ragen dus beantwoord in de andere drie delen van het boek. Het tweede deel van het boek was voorspelend hoe het liep. Slaapwandelen en dit niet meer weten, wanen, psychiater, therapieontrouw. Het derde en vierde deel maken die dan wel weer helemaal goed.
Door de korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl leest het boek snel door, in samenhang met de opbouwende spanning een boek die onder je huid kruipt en je tot de laatste bladzijden weet te boeien.

Reacties op: Dubbel leven?

73
De speelgoedman - Heleen van den Hoven
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners