Bijzonder mooi
De boom is oud en stil. Aan een tak hangt een luiaard de hele dag roerloos voor zich uit te staren. Tussen de wortels slaapt een beer. Een mier marcheert dag in dag uit dezelfde weg langs de stam. Maar wat gebeurt er als de nacht valt en niemand de luiaard meer in de gaten houdt? Waarom is de kruisspin zo mager? En Betsie, de bladluis, zo moddervet? Waarom kijken die twee snoeken in het meertje bij de boom zo chagrijnig? En die bonte boomeekhoorn – heeft die nou een horloge om?
Beoordeling
Een heel bijzonder boek waarbij de lezer in het hoofd kruipt van verschillende dieren. De dieren vertonen menselijk gedrag, waardoor de korte dierenverhalen een extra verdieping krijgen. Deze verhalen zetten je aan het denken.
Alle dieren zijn verbonden aan dezelfde boom en leven dus bij elkaar in de omgeving.
De illustraties zijn gemaakt door Jeska Verstegen en ze zijn prachtig, waardoor her verhaal nog meer tot leven komt.
De omslag is prachtig en de titel zorgt ervoor dat mijn nieuwsgierigheid is gewekt.
Beoordeling