Ingenieuze moorden, even ingenieuze ontknoping
In het oosten van het land worden 3 vrouwen vermoord. Telkens gaat het om een volslanke middelbare vrouw met blond haar. Dat het om een seriemoordenaar gaat lijkt wel duidelijk, maar verder heeft de politie niet echt een aanwijzing. Rechercheur Bianca onderzoekt de moorden samen met Joris.
Koud zonder jou is het derde boek met rechercheur Bianca in de hoofdrol, dus haar verhaal loopt door na de andere 2 boeken: De blindganger en De uitverkorene. Maar Koud zonder jou is goed te lezen als je die 2 boeken nog niet gelezen hebt (zoals ik).
Deze thriller is niet standaard. Over de wijze van moorden is goed nagedacht. Ook een soundtrack op Spotify met alle liedjes in het boek heb ik nog niet eerder gezien. Jammer dat de muziek niet mijn smaak is, maar het is zeker een leuke aanvulling.
De ontwikkeling in het verhaal is logisch, de personages geloofwaardig. De spanning wordt goed opgebouwd aan het eind. Voor de helft van het boek is het niet heel spannend, je weet namelijk door de samenvatting van het boek al dat er 3 moorden gepleegd gaan worden. Doordat het verhaal zeer vlot leest is dat echter niet erg. De korte hoofdstukken met wisseling tussen personages en heden en verleden afgewisseld maakt dat je telkens toch nog een hoofdstukje wil lezen. Voor je het weet heb je het boek bijna uit.
Die korte hoofdstukken en wisselingen maken ook dat je de personages goed leert kennen. Elk personage krijgt de aandacht, zowel het heden als het verleden van die persoon. Daardoor snap je waarom de dader doet wat ie doet, waardoor de dader ergens de verkeerde afslag heeft genomen.
De beschrijving van de gruwelijkheden wordt verder nergens zó gruwelijk dat je niet door wil lezen, er zit een goede balans tussen vertellen en laten inbeelden door de lezer. Dat is prettig, tot op zekere hoogte kun je het zo eng of spannend maken als je zelf wil verbeelden.
Het verhaal over rechercheur Bianca (wat dus doorloopt na de 2 eerdere boeken in de serie) is verder ook goed opgebouwd en netjes afgerond.