Kon niet stoppen met lezen, alsof het boek de roepende zee is...
Hij wordt al dé roman van 2026 genoemd: Geschenk van de zee. En ik kan je vertellen: daar ben ik het volledig mee eens. Ik geef zelden vijf sterren, maar dit boek is een voltreffer: 5/5 sterren .
Het gaat over Dorothy en speelt zich af in een Schots vissersdorpje in 1900. Dorothy is jaren geleden haar zoontje verloren, hij verdween destijds in de zee. Maar nu spoelt er juist een jongetje aan, hij is even oud als haar zoontje nu zou zijn geweest. Terwijl haar leven somber en donker voortkabbelt, stemt Dorothy er toch mee in om voor het jongetje te zorgen, tijdens de zoektocht naar zijn ouders.
Ondertussen lees je ook vanuit het perspectief van Joseph. Waarom was hij erbij toen het jongetje uit de zee werd gehaald? En wat is de relatie tussen Dorothy en Joseph?
Een prachtig en pakkend verhaal over rouw, liefde omarmen en liefde loslaten. De schrijfstijl van Julia Kelly is toegankelijk en vanaf de eerste bladzijde wilde ik niet meer stoppen met lezen, alsof het boek de roepende zee is...
Het boek is voor lezers die zich graag onderdompelen in verhalen over Schotland. Lezers die geen zoetsappige romantische verhalen verwachten, maar een eerlijke, rauwe, pure roman willen lezen.
Bedankt Uitgeverij Ambo Anthos voor het digitale vooruitleesexemplaar. Ik heb genoten.