Niet echt een ongelooflijk avontuur

Dewi 08 februari 2026
Na alle lovende recensies, mede door de Boekenbingo, wilde ik natuurlijk niet achterblijven met het lezen van dit boek. Ook vind ik de schrijfster een sympathieke dame, dat zorgt er altijd voor dat ik iemands boeken graag wil lezen. Helaas heeft het mij niet gepakt en heb ik het niet uitgelezen, maar uitbeluisterd.

Normaal schrijf ik geen recensies als ik een boek geen aanrader vind, maar ik wil het nu graag toelichten. Recensies zijn er namelijk ook om niet alleen maar positief te zijn, al had ik dat natuurlijk wel gehoopt en zijn er echt wel positieve dingen aan het boek. Zo vind ik Vosse echt een heel lief en leuk verzonnen personage.

Echter, in dit boek vind ik de momenten van spanning ontbreken. Torre gaat, zoals de titel ons belooft, op een 'ongelooflijk avontuur'. Helaas vond ik door de ontbrekende spanningsmomenten het verhaal niet erg avontuurlijk. Ik heb meerdere malen op het punt gestaan het boek weg te leggen, omdat er zo weinig gebeurde.

Uiteindelijk heb ik het boek wel drie sterren gegeven om de volgende twee redenen: de boodschap van het verhaal is mooi, jammer dat dit pas in de laatste paar hoofdstukken tot uiting komt. De tweede reden is dat het luisterboek ervoor heeft gezorgd dat ik het verhaal toch heb kunnen afronden. Lezend vond ik het boek te traag, maar al luisterend vond ik het wel te doen.

Meer recensies van Dewi

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.