Een hartverwarmend verhaal over jonge wereldverbeteraars
Het boek Splash, het derde boek in De Dieno-serie, gaat over Yuna en Jonas. Ze gaan samen met de ouders van Jonas op vakantie en daar vinden ze een jonge zeehond, helemaal alleen op het strand. Sinds het eerste boek noemen Yuna en Jonas zichzelf De Dieno's (ze redden dieren in nood) en dat zouden ze niet zijn als ze deze zeehond niet zouden redden. Een spannend én leerzaam avontuur ontstaat: wat gaat er gebeuren met deze zeehond in nood?
Uiteindelijk komt het zeehondje terecht in een opvangcentrum en hij wordt daar goed verzorgd. Ondertussen halen Yuna en Jonas alles uit de kast om de natuur een betere leefomgeving te maken voor de dieren. Ze ruimen het strand op tegen de plastic soep en proberen geld op te halen voor 'hun' zeehond Bobbie in nood. Hoe het afloopt met het Bobbie de zeehond? Dat mag je zelf lezen.
Het boek is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar. Geschreven op E5-niveau, maar ook leuk om voor te lezen. Het is een superleuk en aandoenlijk verhaal over kinderen die de wereld een stukje beter willen maken en hun nieuwsgierigheid volgen om dit ook echt voor elkaar te krijgen.
De leuke moppen van Yuna en de gevoeligheid van Jonas zijn een goede combinatie van personages. Ook vind ik het hartverwarmend om te lezen hoe de omgeving (ouders, leerkrachten, klasgenoten en buren) meewerkt om de dieren te redden.
Na het lezen van de drie boeken, kan ik zeggen: nu al zin in een eventueel volgend deel. Ik ben fan! Overigens goed om te benoemen: de boeken zijn ook afzonderlijk te lezen.
Bedankt Columbus Kinderboeken voor het recensie-exemplaar.
Bedankt Columbus Kinderboeken voor het recensie-exemplaar.