Kleurrijk verhaal

Diane Kooistra (dianesboekenhoekje) Diane Kooistra (dianesboekenhoekje)
21 mrt 2023

Delfts Grauw is een Graphic Novelle van het verhaal van Mascha Schoonakker dat in 2018 de Harland Awards gewonnen heeft. De tekeningen zijn gemaakt door Bibi van Leeuwen die oa bekend is van het Graphic Novel Dwaallicht.

Ik had tot een jaar geleden nog nooit een Graphic Novel gelezen en heb van de uitgeverij nu de kans gekregen om er een aantal te lezen. Dit boek las ik voor de blogtour van deze week.
Mijn liefde voor het getekende verhaal zoals ik vroeger in het lezen van strips heb ervaren is weer helemaal terug. Graphic Novel is niet alleen leuk voor de Young Adult maar ook de oudere lezer kan ervan genieten.

Delfts Grauwnis een verhaal waarin kleur of eigenlijk geen kleur zo’n belangrijke rol speelt dat het uiteindelijk leidt tot een grote kloof tussen arm en rijk. Het verhaal speelt zich af in het Delft van de zeventiende eeuw en de illustraties zijn bijzonder mooi. Ze passen echt bij het verhaal.
De cover is uitnodigend en geeft de sfeer al goed weer. Dit is echt een pareltje voor in de boekenkast. Een verzamelobject. Mooi om cadeau te geven of te krijgen.
Jacob de hoofdpersoon krijgt bij zijn problemen hulp uit onverwachte hoek en gaat het avontuur aan. Hier wordt wat diepgang gemist maar ook afgevraagd in hoeverre dit haalbaar is in een graphic novel.

Ondanks het grauwe thema is het een kleurrijk verhaal, fijn om te lezen tijdens de feestdagen. Misschien is het ook wel een opstapje naar een groots fantasy verhaal met meer diepgang

Meer recensies van Diane Kooistra (dianesboekenhoekje)