Een mooie biografie.

Dirk 10 juni 2024
Marc de Bel is een zeer populaire jeugdschrijver in Vlaanderen. Jasper van Loy is een jonge journalist en trok de stoute schoenen aan om zijn populaire schrijver één vraag te stellen. Mag ik uw biografie schrijven? Het antwoordt is dit mooi leesbaar boek geworden. Toen hij op de toenmalige boekenbeurs te Antwerpen een exemplaar van zijn vader gaf om het opnieuw te laten signeren was de link gelegd. Marc is van alle markten thuis. Bij zijn ontelbare jeugdboeken schreef hij ook verzamelbundels, luisterboeken, strips, theaterstukken en zelfs bioscoopfilms. In den beginne werd hij niet gewaardeerd door sommige gevestigde auteurs, hij zou te kinderachtig schrijven. Net daardoor had hij veel succes en was hij een gevierd schrijver en als de boekenbeurs eraan kwam vlogen de stapels boeken de deur uit. Rijen liefhebbers stonden aan te schuiven. Belhamel is een mooi uitgekozen titel voor Marc want dat was en is het juiste woord voor deze altijd jeugdige man die niet verlegen is om sommige heilige huisjes te slopen. Vele identiteiten zijn van pas, zoals het eeuwige kind, de zoekende rebel, de vertellende onderwijzer, de opkomende auteur, de groene ondernemer en het groeiende kind, zijn tevens ook de hoofdstukken in dit mooie boek.

Meer recensies van Dirk