Kiev, net na de eerste wereldoorlog.

Dirk 04 mei 2025
Na het lezen van Grijze bijen dat me aangenaam verrast heeft is dit boek opnieuw het lezen waard.
We zijn in Oekraïne , in die tijd was dat nog ingelijfd bij de Sovjet Unie. De tsaar was vermoord en er kwamen nieuwe machthebbers. De roden streden tegen de witten. Het verhaal speelt zich af rond deze periode. Moord en intrige ingebed in een historische context . Wanneer Samson en zijn vader op pad zijn worden ze tegengehouden en er ontstaat een gevecht waarbij zijn vader wordt vermoord en hijzelf wegkomt met een afgehakt oor. Nadien raakt hij verzeild in een wervelend verhaal. De Roden eisen zijn flat op en installeren er twee soldaten. Iedereen die niet doet wat in het belang van de staat is wordt opgepakt of zelfs terecht gesteld. Het zijn zware tijden. Vervolgens wordt hijzelf politieagent in deze gevaarlijke tijden en moet een onderzoek uitvoeren naar een zilveren mensendijbeen. Bij wijlen een spannend verhaal, net voor het eind vertraagd het verhaal een beetje maar naar het eind toe is het opnieuw interessant om lezen.

Meer recensies van Dirk