Een land regeren, hoe doe je dat.
In dit boek tracht de schrijfster een idee te geven hoe het in bepaalde landen, zijnde Amerika, Hongarije, Polen en Groot Brittannië, de democratie ondermijnt wordt. In sommige moderne democratieën komen allerhande personen naar voor die deze bestuursvormen willen ondermijnen. Meestal doen ze dit op slinkse wijze en moeten ze soms de waarheid geweld aan doen om tot hun resultaten te komen. Velen hunkeren naar rechtlijnigheid en orde en dat kan een liberale democratie niet altijd bewerkstelligen. Compromissen sluiten is altijd moeilijk. Dictators en andere zelfverklaarde demagogen hebben daar geen last van. Politici, journalisten en intellectuelen moeten het meestal ontgelden met als einddoel een verbanning of zelfs gevangenisstraffen. Dit boek biedt vele inzichten in de strijd tussen democratie en dictatuur. De geschiedenis leert ons dat dit golvende bewegingen zijn. Afhankelijk van de tijdsgeest en omstandigheden. Sommige mensen kunnen soms raar reageren op bepaalde beslissingen van overheidswege. Gewiekste leiders kunnen daar vaak van profiteren om deze massa aan hun kant te krijgen. Na het lezen van dit boek weet men soms ook niet wat ons te doen staat. Voorspellingen zijn moeilijk hard te maken, maar met nostalgie komt men ook nergens leert ons de geschiedenis.