Wat nu ?
Het boekje is een samenvatting van jarenlang zoete broodjes smeren met de Russische leider Poetin. De man liet van zich spreken in 2014 toen hij de Krim tegen alle regels in binnenviel en er wanorde zaaide. Het westen nam een paar sancties tegen Poetin maar dat was het zowat. Een eeuw terug was het uitgedraaid tot een wereldoorlog. De schrijver laat u meekijken naar alles wat sindsdien al met kleine stapjes verder escaleerde tot waar we nu zijn. Iedereen verwacht dan dat het volk in opstand zou komen tegen deze dictator, wat soms wel gebeurt, maar de gevolgen worden altijd zwaar bestraft met de dood of opsluiting. De bevolking wordt al sinds eeuwen meedogenloos onderdrukt . Eerst door de tsaren en daarna door andere potentaten. Iemand die buiten de lijntjes kleurt zal in één of andere gevangenis belanden. Meestal zonder proces. Dat zet niet zo gauw aan tot opstand. Het is een zeer lezenswaardig boek die u als lezer op korte termijn veel zal bijleren en meteen ook zal begrijpen waarom niet alles draait zoals wij die in een vrije samenleving leven het zouden willen zien. Vrijheid is een te koesteren waarde, maar kan zomaar omslaan naar onderdrukking en gehoorzaamheid aan de machthebber.