Een wereldwijde catastrofe.
Een actueler boek dan dit bestaat er eigenlijk niet dezer dagen. Het is uitgegeven in december 2017 en herdrukt in 2018. De auteur is een Britse wetenschapsjournaliste. Dit boek beschrijft de uitbraak en de oorzaak van deze wereldwijde pandemie. Waarom ze juist de Spaanse griep wordt genoemd, kan u ook daarin het antwoord vinden. In tegenstelling tot wat velen menen is deze niet ontstaan in Spanje. Met meer dan 400 bladzijden is dit een lijvig boek met achteraan veel nota's en verwijzingen. De schrijfster heeft het zeer ver opengetrokken en behandeld meerdere thema's over deze ziekte. Aan de hand van deze verhalen kan de lezer deze griepuitbraak volgen over de ganse aardbol. Medische en ook economische onderwerpen komen ruim aan bod en ook de tegenstanders krijgen we te horen. Zeer actueel maar ook verontrustend omdat het al lang in de lucht hangt dat zoiets zou uitbreken en we toch nog niet voldoende voorbereid waren op hetgeen nog kon komen. Dit is de uitdaging van deze tijden: moeten we investeren in vooruitgang en economie of geven we ook veel geld uit aan toekomstige ziektebeelden waarvan de opbrengst niet altijd rendabel schijnt te zijn voor veel wereldleiders. Met dit toekomstperspectief zullen we de volgende decennia moeten leren mee leven.