Prachtig debuut.

Dirk Dirk
27 mrt 2024

Al eerder had ik een boek gelezen van de schrijver, nl. Meester Mitraillette en dit beviel me. Zodoende kwam ik dit debuut dan tegen en wou er meer over weten. Dit verhaal speelt zich hoofdzakelijk af in een klein Belgisch plattelandsdorpje Elverdinge. Een deelgemeente van de stad Ieper in West Vlaanderen met een kleine tweeduizend inwoners. Een plattelandsroman zou je het kunnen noemen. De hoofdpersoon is een zekere Stoffel die in een gewoon gezin opgroeit maar met vele vragen zit al vanaf zijn jeugd. Zijn oudere broer is vele malen sterker en groter waar hij eerder timide is. Zijn grootvader Victor draagt een opmerkelijk litteken dwars over het gezicht. Hij was soldaat in de eerste wereldoorlog en komt het daar vandaan misschien ? Wie weet daar meer over. Pas aan het eind van het verhaal komt men met het antwoord. Roddels, familietwisten en allerhande eigenaardigheden die zich in een gezin en aanverwante familieleden kunnen voordoen passeren de lezer. De wisseling tussen de verhaallijn van Victor de grootvader en Stoffel moet je als lezer er even bijnemen. Desalniettemin is het een prachtig verhaal in zijn eenvoud neergeschreven.

Meer recensies van Dirk