Advertentie

Wat in elk boek van Chinouk nu al gebeurt is; er vanaf het begin middenin zitten. Er gaat niet een lang verhaal aan vooraf of een hele opbouw, je begint echt midden in het verhaal maar wel op een logisch punt. Vanaf daar lees je wat er gebeurt maar ook wat er vooraf gebeurt is waardoor ze op dat punt gekomen zijn. De personages zijn echt. Ze doen geen dingen die meiden of jongens normaal niet zouden doen. Het zou zomaar echt gebeurt kunnen zijn en dat is in elk boek wel haar kracht dat je niet het gevoel hebt dat iets niet kan gebeuren.

Wanneer je al wat boeken hebt gelezen van een schrijfster dan wordt de lat steeds hoger. Je gaat het stiekem toch hier en daar vergelijken met de andere boeken. Dit gebeurt gewoon heel ongemerkt. Na Dance or die dacht ik wel hoe gaat Chinouk haar volgende boek nu zijn? Want dit einde en de dingen die gebeurden die kwamen echt wel binnen. (Iets met een kat, wil niet spoilen dus daarom zeg ik niet wat). Ze maakt het toch weer waar en zet een boek neer waar ik in één dag doorheen gelezen heb. Ik begon in de morgen en na even wat anders gedaan te hebben ben ik in de middag verder gaan lezen en voordat we gingen eten moest het boek gewoon uit.

Ik wilde blijven lezen. Wat gaat Ivy doen, gelooft ze Sander echt? Waarom luistert ze niet naar haar vriendinnen en hoe kunnen die vriendinnen haar helpen? Het is realistisch en geschreven op een manier dat je na een hoofdstuk het boek niet weg kan leggen maar er weer één moet lezen. Dit kwam ook zeker door het spanningselement. De spanning was dit keer in de illegale dingen die Sander aan Ivy vroeg om te doen. Dit gaf zeker een spanningselement mee aan het verhaal en daardoor bleef je dus actief in het verhaal.

Tijdens het lezen merk je dat er boodschappen in het verhaal zitten. Het zijn gebeurtenissen die echt gebeuren. Waar jongeren mee te maken kunnen krijgen. Door het lezen van dit soort boeken kan je misschien wel signalen bij anderen herkennen. Het actuele en de boodschappen maken het een goed boek om te gaan lezen. De hoofdboodschap was zeker; vertrouw niet iedereen, verdiep je eerst in iemand voordat je hoteldebotel verliefd wordt en verlies niet de belangrijkste mensen in je leven uit het oog.

Reacties op: Een boek met een boodschap in het verhaal

32
Dubbelleven - Chinouk Thijssen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners