Meer dan eens
Meer dan eens vertelt eigenlijk 2 verhalen van 2 wormen. Op de linker bladzijde steeds worm 1 in korte zinnen als een verhaal gedicht.
โ๐๐ฎ ๐ฐ๐ป๐ธ๐ท๐ญ ๐ฒ๐ผ ๐ด๐พ๐ป๐ด๐ญ๐ป๐ธ๐ธ๐ฐ.
๐๐ด ๐ด๐ป๐ฒ๐ณ๐ฐ ๐ช๐ถ๐น๐ฎ๐ป ๐ฎ๐ฎ๐ท ๐ด๐ธ๐ป๐ป๐ฎ๐ต ๐ญ๐ธ๐ธ๐ป ๐ถ๐ฒ๐ณ๐ท ๐ด๐ฎ๐ฎ๐ต.
๐๐ธ๐ฟ๐ฎ๐ท๐ญ๐ฒ๐ฎ๐ท ๐ผ๐ถ๐ช๐ช๐ด๐ฝ ๐ฑ๐ฒ๐ณ ๐ท๐ช๐ช๐ป ๐ท๐ฒ๐ด๐ผ
๐ฎ๐ท ๐ท๐ฒ๐ด๐ผ ๐ผ๐ถ๐ช๐ช๐ด๐ฝ ๐ผ๐ช๐ช๐ฒ.โ
Aan de rechterkant worm 2, een verhaal met lange zinnen. Een prachtige rijke tekst.
โ๐๐ด ๐ฑ๐ฒ๐ฎ๐ต๐ญ ๐ฟ๐ช๐ท ๐ญ๐ฎ ๐๐ธ๐ฎ๐ฝ๐ฎ ๐๐ช๐ต๐ถ ๐ฟ๐ช๐ท ๐ญ๐ฎ ๐ป๐ธ๐๐ฎ๐ท. ๐๐ช๐พ๐๐ญ๐ป๐พ๐น๐น๐ฎ๐ต๐ผ ๐ธ๐น ๐ฎ๐ฎ๐ท ๐ถ๐ช๐ป๐ฐ๐ป๐ฒ๐ฎ๐ฝ ๐ญ๐ฎ๐ญ๐ฎ๐ท ๐ถ๐ฒ๐ณ๐ท ๐ฑ๐ช๐ป๐ฝ ๐ซ๐ธ๐ท๐ด๐ฎ๐ท ๐ฟ๐ช๐ท ๐ฟ๐ฎ๐ป๐ป๐พ๐ด๐ด๐ฒ๐ท๐ฐ.โ
Worm 1 en 2 beleven ongeveer hetzelfde, maar de manier waarop en hoe ze er tegen aan kijken is ontzettend verschillend. Wel krijgen ze allebei flink wat problemen voor de kiezen. Al beleeft worm 1 ze vooral ondergronds en worm 2 bovengronds.
Ik vond het een ontzettend mooi boek waar je heel veel mee kunt in de klas. Ten eerste natuurlijk het verhaal zelf uitpluizen, vervolgens de verschillen tussen worm 1 en 2 bekijken en uitdiepen. En dan het prachtige poรซtische taalgebruik, prachtige woorden om een paar woordenschatlessen mee te doen. Een boek dat je veelvuldig kunt inzetten en waar je echt niet heel snel klaar mee bent in de klas. Niet alleen qua verhaal en taalgebruik, maar ook de onderliggende boodschap van doorzetten, overleven en terugvinden.
Een poรซtisch prentenboek dat je kunt gebruiken tot aan de bovenbouw.