Ari en Loek

een_kast_vol_boeken 17 november 2025
Het vierde boek over Ari en Loek en hun samengestelde gezin. Deze keer staan alle verhaaltjes in het teken van Sinterklaas; de intocht, schoenzetten, het Heerlijk Avondje vieren, je misselijk eten van het snoep, liedjes zingen. Inclusief de uitdagingen van een samengesteld gezin en de sintstress van twee kleuters. Zeker na het kijken van het Sinterklaasjournaal waar natuurlijk van alles misgaat. Erg herkenbaar voor iedereen met kleine kinderen. Maar ook alle fratsen die de twee kleuters uithalen zijn echt ‘uit het leven gegrepen’. Maar ook de taalgrapjes die er in zitten. Daar moet ik echt om grinniken. (“slakzaam” als de kinderen langzaam lopen, dat is toch goed gevonden?!)

“Appelkruimelvlaai.” Oma stapt de keuken uit en de kamer in.
“Mijn buik juich!” roept Guus.
Oma zet een zachte taart op tafel. Hij heeft ruitjes vna rolletjes deeg met suikerkorrels erop.
Guus richt er meteen zijn vorkzwaardje op. “Geef je maar over aan de vlaaipiraat.”

Dit boek is natuurlijk heerlijk om voor te lezen aan je eigen kinderen, kleinkinderen of kleutergroep.
De illustraties zijn ook echt weer heel leuk en kleurrijk.

Meer recensies van een_kast_vol_boeken

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.