Verrassend leuk

een_kast_vol_boeken 02 september 2025
Gelezen met de leesclub van @ilonaslevenbijls

Mijn tweede “Steel”. De eerst had ik wel leuk gevonden, dus ik was benieuwd naar deze. Het is niet echt mijn genre maar het leest wel lekker weg. Ook deze weer!

Het speelt zich af in Italië; Rome en Venetië. Een fijn decor voor een romantisch boek. De kaft voorspelt alweer veel feel good met de heerlijke gouden letters en prachtige afbeelding van Venetië in het avondrood.

De eerst bladzijdes voelen een beetje als een lange inleiding. Te lang voor mijn gevoel, maar na 25 bladzijdes komt het verhaal op gang.

De ouders van de Italiaanse Cosima zijn omgekomen bij een bootongeluk. Zij zorgt voor haar zusje Allegra, die invalide werd bij hetzelfde ongeluk en haar broer Luca, een echte playboy die al het geld op gokt en zuipt.
Ondertussen houdt Cosima het levenswerk van haar ouders en opa in stand; een tassenimperium, met zeer hoogwaardige, handgemaakte tassen.

Tegelijkertijd volg je Olivier die in Parijs woont en daar een commerciële tassenlijn heeft. Hij zou wel luxer willen, maar dat lukt hem niet.
Ze ontmoeten elkaar op een feest in Venetië van gezamenlijke kennissen die het Palazzo huren van Cosima’s familie.
Max, de ook wat ontspoorde en gokbeluste zoon van Olivier ontmoet Luca in het casino in Venetië. Ze raken bevriend en samen vergokken ze een hoop geld.
Als Luca dan ook het Palazzo op het spel zet, is de maat vol….

“... Luca is al jaren losgeslagen. Ik kon hem niet in toom houden. Ik was niet oud genoeg.”

Ik vond het uiteindelijk een verrassend leuk boek. Ik was wel zwaar geïrriteerd door de vergoeilijkende houding van Cosima ten opzichte van haar broer en de manier waarop ze als een moederkloek over haar zusje waakte. Ik had die broer al veel eerder de deur gewezen, maar goed. Verder vond ik het weer een verrassend leuk verhaal ondanks dat het buiten mijn ‘comfort reed’ is. Ik heb het echt met plezier gelezen! Wie weet ga ik wel voor een derde Steel?!?

Meer recensies van een_kast_vol_boeken