Piraten!!
Ik mocht deze lezen als vooruit leesexemplaar
Het boek begint met een waarschuwing; een spannend verhaal over kinderen die tegen een stootje kunnen. En de mededeling dat je niet bang moet zijn. Dat schept verwachtingen!
Een spannend verhaal dus over kapitein Zwarttand. Kom maaar op!
Kapitein Zwarttand is de baas van een bende piraten op zijn boot De Schuimkliever, een schip dat hij gestolen had van kapitein Bastjaan. Maar het lijkt wel of er duistere krachten waken over het gestolen schip. Op een avond komen er dreigende wolken aan de lucht die de maan verduisteren. Een maanloze nacht betekent de komst van de Klabauter, een gruwelijke zeegeest. De kapitein denkt slim te zijn en verzint een list om hem te vangen, maar of dat goed afloopt?
Ondertussen zijn de laatste overlevers van de oorspronkelijke bemanning van de Schuimkliever gestrand op een eilandje.
Joen, de oude bootsman, en de scheepskinderen Ariane, Nour, Yasir en Sebbe, willen er alles aan doen om het schip terug te veroveren. Zal het ze lukken om de bloeddorstige piraten te verslaan?
Inderdaad een spannend verhaal over dappere kinderen. Het begin greep me niet echt. Ik moest echt even doorlezen. De gebeurtenissen volgen heel snel op elkaar. Misschien ook omdat het middenin het verhaal begint. Meteen in de spanning, maar die voelde ik daardoor juist nog niet. Vanaf dat de verhaallijn van de kinderen, vond ik het interessant worden.
Het is niet een heel dik boek (88 blz op mijn e-reader) en leest vlot weg.