Hoe ver ga je om te winnen?

Hoe ver ga je om te winnen?

Thrillseekers is een nieuwe reeks met boeken voor jongeren vol avontuur en spanning. Speler 13 is het eerste boek in deze reeks en dat voorspelt veel goeds! Al jaren ben ik fan van de spannende boeken van Maren Stoffels. Haar vlotte schrijfstijl, korte hoofdstukken en ontzettend spannende boeken vol thema’s die perfect aanslaan bij de jongeren, zijn een groot succes ook bij mij op school in groep 8. Ik kan niet wachten om dit boek te laten lezen!

“Komt het ooit nog goed?”

Dat is de vraag die Joey zichzelf stelt. Zijn broer Lex zit zwaar in de problemen door de schulden van gokverslaving.
Dan blijkt dat Joey de verkeerde rugtas heeft meegenomen van school. In de tas zit sportkleding en een knuppel. Voorin de tas zit 500 euro cash en een pasje met C.C. Container Cash.
Het blijkt te gaan om een spelshow waarbij je heel veel geld kunt verdienen. Geld waarmee hij zijn broer kan helpen om zijn schulden af te lossen! Maar is het wel verstandig?

‘Misschien ben ik inderdaad verblind door geld en denk ik niet meer helder na. Wat heb ik aan geld als ik straks dood ben?”

Als hij naar binnen wil gaan, ontmoet hij een meisje, India, die direct zijn telefoon afpakt en kapot stampt.

“Wees blij,’zegt ze alleen maar. ‘Ik heb zojuist je leven gered.”

Hij kan niet meer terug. Hij is speler 13 geworden en samen met India en Hugo moet hij een spel spelen. Op leven en dood.

Een spel dat me deed denken (door de nummers en het geld denk ik) aan de Squid game. Bloedspannend en zeker niet zonder gevaar. Een boek dat je in één ruk uit leest. Wedden?!

Meer recensies van een_kast_vol_boeken