Het laatste jaar

Gelezen voor een leesclub, maar ik was sowieso wel benieuwd hier naar na alle positieve verhalen. En terecht! Wat een prachtig boek. Heel anders dan ik had gedacht.
Veel korte zinnen en tekeningen. Dat had ik niet zo ingeschat, maar ik denk dat het daardoor heel toegankelijk is voor een heleboel kinderen.
Hij gaat zeker in de groep 8 kast in het schoolbibliotheek.

Het verhaal:
Nate is in het laatste jaar van zijn basisschool. Zijn thuissituatie is niet zo stabiel. Hij heeft 2 broertjes, allemaal van een andere vader. Zijn moeder heeft het druk met bingo spelen en wijn drinken. Zijn broertjes en hij zorgen allemaal voor elkaar. Niet makkelijk dus.
Gelukkig heeft hij een goede vriend op school. Helaas wordt die in het begin van het schooljaar in de andere groep 8 geplaatst en krijgt hij daar een nieuwe vriend.
Nate is alleen en eenzaam, wordt geplaagd en als dan ook nog zijn kleinste broertje in het ziekenhuis belandt, weet hij het allemaal niet meer zo goed. Gelukkig is schrijven zijn uitlaatklep en heeft hij een begripvolle leraar.

Meer recensies van een_kast_vol_boeken

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.