Een aanrader!

David heeft vorig jaar zijn moeder verloren. Hij heeft een jaar met zijn vader in Zweden gewoond bij zijn oma. Nu is het moment om terug te gaan naar Nederland.

“Als jullie straks terug zijn in Nederland heeft David een echte vader nodig. Geen natte dweil. Denk je dat Kate had gewild dat je een jaar na haar dood nog steeds zo’n droeftoeter was?”

Maar terug in Nederland valt het toch een beetje tegen…

“.. hun huis voelde niet meer zoals vroeger. Het leek of het hart eruit was gesloopt. Hij was er wel aan gewend geraakt dat zijn moeder er niet meer was - een beetje (...) Maar hier in huis herinnerde alles hem aan haar, en tegelijketijd was ze er ook zo ontzettend niet.”

Al zijn vrienden zijn op voetbalkamp of vakantie. Zijn vader moet weer aan het werk. Hij voelt zich alleen.

“Dat was zeker shit. Kakkakkakkerdekák. Het lag natuurlijk ook aan hemzelf. David had niks meer van zich laten horen nadat ze naar Zweden waren verhuisd. Hij had er niet aan willen denken wat hij miste, wie hij miste.”

Dan ontmoet dan Oscar, een dakloze die zijn boomhut gekraakt heeft, en raakt met hem bevriend. Maar wat is het verhaal achter Oscar? Is hij te vertrouwen?

Al snel komt ook zijn beste vriendin Nina terug van vakantie. Hij heeft haar een jaar ontzettend gemist. Tijdens een straatfeest wordt er ineens iemand vermoord. Nina en David gaan op zoek naar de dader. En er zijn nogal wat verdachten. Wie heeft het gedaan?

Een ontzettend spannend boek. Ik heb het echt niet weg kunnen leggen. Er zijn zoveel verdachten.Ik denk wel dat ik het echt bewust moet aanprijzen in de klas. Ondanks de toffe sprayed edges denk ik niet dat een boek is dat kinderen uit zichzelf pakken. En dat zou zonde zijn, want het is écht een aanrader! Wat ik ook mooi vond, is hoe de vader zichzelf bij elkaar weet te rapen ondanks de tegenslagen.

Meer recensies van een_kast_vol_boeken