Pungelhuis

Ik las dit boek met groep 7 en groep 8 als samenlees boek, met dank aan de actie ‘Heel Nederland lees junior”
Ik had weinig verwachtingen. Lees nooit een flaptekst en had ook geen recensies gelezen. Na één hoofdstuk zat ik er al helemaal in. En de klas(sen) ook!
Wat een ontzettend spannend verhaal over de botersmokkel. Iets waar ik nooit van gehoord had, dus nog leerzaam ook :D

Het gaat dus over Ole die ineens een opa blijkt te hebben. Als die overlijdt, erft zijn vader het huis aan de Grensweg vlakbij België. Ole en zijn vader gaan naar dat huis om het ‘verkoopklaar’ te maken. Dat valt niet mee. Het blijkt ernstig vervallen, ouderwets en lastig te verkopen. Ze blijven er wonen en knappen langzaam de boel op. Ondertussen leert Ole steeds meer over het verleden van zijn opa en het huis, dat het Pungelhuis genoemd wordt. Hij ontdekt dat zijn opa een smokkelaar was en waarom zijn vader al het contact verbroken had met zijn vader. En dat blijkt niet voor niets….

Meer recensies van een_kast_vol_boeken