Geweldig!

Een boek vol met gedichten over juffen. Hoe geweldig is dat dan? Heel geweldig, maar…. ;-)

Als juf ging ik natuurlijk meteen ‘aan’ op de titel. Bovendien vond ik de vorige 2 boeken met 12,5 gedichten al heel leuk, dus deze wilde ik ook echt hebben!

'Deze bundel eert op gulle wijze alle meesters, juffen, stagiaires en conciërges voor het geweldige werk dat ze elke dag verzetten'

En hoe?!
12-en-een-half gedichten dus over juffen. Een gedicht over meesters en juffen die op school slapen, kinderen die verliefd zijn op de juf, over badeendjes en een oude eik. Op een heerlijke manier verwoord weer zoals we gewend zijn van Edward van de Vendel. Hij omschrijft zo goed het gevoel van de kinderen of de volwassenen met slechts een paar zinnen. Ook de ingewikkeldere thema’s weet hij zo toch wat luchtig te brengen zodat het voor kinderen te lezen en te begrijpen is maar de boodschap toch sterk overkomt. Bijvoorbeeld over de bejaarde boom, het pesten van een leerkracht of over een dominant persoon.
Het boek is ook heel mooi geïllustreerd door Saskia Halfmouw. Kleurrijk, en zo goed passend bij de gedichten. De illustraties versterken echt het gevoel van het gedicht.

Elke juf moet dit boek toch gewoon hebben? Top idee als bijvoorbeeld verjaardagscadeau voor de juf of meester, of onderwijsassistent, of conciërge, of….

Meer recensies van een_kast_vol_boeken