Bere leuk boek
“Eindelijk ons echte verhaal”
Een boek vol verhalen over beren. Zowel de schrijfster en illustrator zijn wild enthousiast over beren en ze hebben ze ook ‘in het echt’ gezien, waardoor dit boek echt tot leven komt.
“Wij zijn smerig, wreed, bloeddorstig, en verschrikkelijk.
Zo. Heb ik nu je aandacht?”
Er worden 7 beren geïnterviewd door de Bruine Beer. Op een heerlijk komische manier. Er staat een berg informatie in over alle 8 de beersoorten. Ja, want de bruine beer vertelt ook natuurlijk over zichzelf. Maar ook over beren-die-geen-beren-zijn en beren uit boeken.
“Mensen zijn slim. Daar hoor je mij niet over. Maar wij beren ook.”
Door de ‘losse’ schrijfstijl is het een boek dat lekker vlot wegleest. Ik hou er van!
“Zodra ik wakker word, stuiter ik al van de energie. Echt, als een berenpsychiater me zou onderzoeken, zou hij waarschijnlijk zeggen dat ik ADHD heb.” aldus de honongbeer.
Het is bovendien ontzettend leerzaam. Wist je bijvoorbeeld dat sommige beren geen winterslaap meer houden door de opwarming van de aarde en al het afval dat wij laten rondslingeren?
Heerlijk ook al die lijstjes tussedoor met weetjes. Daar ga ik heel goed op!
Ook leerde ik wat een pizzly is en dat een kraagbeer Mickey Mouse oren heeft.
Kortom: een heerlijk (beerlijk :p) boek! En fijne illustraties ook!
“Wij zijn smerig, wreed, bloeddorstig, en verschrikkelijk.
Zo. Heb ik nu je aandacht?”
“Mensen zijn slim. Daar hoor je mij niet over. Maar wij beren ook.”
Heerlijk ook al die lijstjes tussedoor met weetjes. Daar ga ik heel goed op!
Ook leerde ik wat een pizzly is en dat een kraagbeer Mickey Mouse oren heeft.
Kortom: een heerlijk (beerlijk :p) boek! En fijne illustraties ook!