Advertentie

Stel je voor: George Washington was niet de allereerste president van de Verenigde Staten… nee, hij is een koning! Welkom in de wereld van de ‘American Royals’. Een fantastisch bedacht concept. Dochter prinses Beatrice is de troonopvolgster: een tikkeltje kort gehouden en correct. Zij is verzeild geraakt in een onmogelijke liefde. Haar zus prinses Samantha is heerlijk rebels en opstandig. Nina, een burgermeisje, is de beste vriendin van Samantha en tot over haar oren verliefd op prins Jefferson. Dit is de tweelingbroer van Samantha.
En dan is daar Daphne, een bijzonder berekenbare en valse verschijning. Hoever zal zij gaan in haar obsessie voor de prins?

De schrijfstijl is van Katharine McGee is vlot en het boek bevat veel pagina’s, wat goed is voor extra lang leesplezier. Het is erg prettig dat elk hoofdstuk over 1 personage gaat. De nieuwsgierigheid wordt op de proef gesteld, hoe gaat het verder met de personages? Hoe komen de verhaallijnen tot elkaar? De personages maken een mooie groei en persoonlijke ontwikkeling door. Uiteindelijk stelen alle dames het hart van de lezer. Het is een groots, meeslepend verhaal om helemaal in op te gaan. Het is een erg origineel en verassend thema. De lezer bevindt zich in Koninklijke sferen: je ziet het decor bijna voor je. Er zit een goede opbouw in het boek, echter eerlijk is eerlijk: tegen het einde wordt het pas echt spannend.

En toen was het boek uit… en blijft de lezer achter met een grootste cliffhanger. Er is maar 1 optie: zo snel mogelijk deel 2 bestellen. Helaas is deze er nog niet in het Nederlands. Dan maar in het Engels verder lezen: er rest na het lezen van dit boek maar 1 vraag: hoe gaat het verder?

Kortom: Gossip Girl meets the Crown. Drama, liefde en intriges in het Koningshuis.

Reacties op: Gossip Girl meets the Crown: drama, liefde en intriges in het Koningshuis

24
American Royals - Katharine McGee
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners