Bella Italia
Een boek om in te beginnen en uiteindelijk na enige worsteling uit te lezen.
'Hotel Portofino' is voor mij het eerste boek dat ik lees van de auteur J.P. O'Connell. Ik had het boek al voorbij zien komen op social media en toen sprak de prachtige cover mij al aan. Hoe geweldig is het dan ook dat ik mee mocht doen aan de leesclub van Hebban.
Het verhaal pakt je op zich wel in het begin. Ik was nieuwsgierig, naar het hotel, naar de personages, kortom: naar het verhaal. Het verhaal is dusdanig goed beschreven dat je je ook echt in het schitterende ItaIië waant. Ik had echt gehoopt dat alle gasten en hoofdpersonages in je hart gesloten zouden worden. Dit is echt door de oppervlakkige verhaallijn niet het geval. Het hoofdpersonage Bella, daar ga je gaandeweg het verhaal wel van houden. Haar man daarentegen, die kan ik wel achter het behang plakken.
De schrijfstijl van J.P. O'Connell zorgt ervoor dat de verhaallijn goed te volgen is. De schrijfstijl is vlot, geen moeilijke zinnen en de dialogen zijn goed te volgen. Het plot is uiteindelijk niet spannend of origineel maar gewoon prima. Applaus voor Bella!
Het is een fijn boek om je in Italiaanse sferen te bevinden. Geen must read. Arrivederci.