Advertentie

‘De Spaanse belofte’ is een prachtige zomerse roman, maar met diepgang en een stuk geschiedenis. De cover van het boek oogt wellicht luchtiger dan het verhaal in werkelijkheid is.

Het verhaal speelt zich wisselend in de tijd af: in het heden en in de jaren dertig ten tijde van de Spaanse burgeroorlog. Deze twee verhaallijnen zijn innig met elkaar verweven waardoor je als lezer steeds nieuwsgieriger wordt. Uiteindelijk wordt het verhaal duidelijk en zijn er geen open eindjes.

De diverse personages komen door de toegankelijke schrijfstijl van Karen Swan allemaal tot leven. De lezer raakt snel verknocht aan de diverse personages en door de beeldende manier van schrijven.

Er passeren diverse onderwerpen de revue, namelijk de gevolgen van keuzes en beloften die je maakt in het leven (in het heden en verleden), familiebanden, maar zeker ook de liefde (met hier en daar een vleugje drama).

Het verhaal speelt zich af in het mooie, warme Spanje wat een fijne associatie is. Een prachtig verhaal over het heden en verleden, waar je helemaal in op kunt gaan en uiteindelijk even stil van bent.

Reacties op: Prachtig verhaal waar je uiteindelijk even stil van bent...

49
De Spaanse belofte - Karen Swan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners