Pienter YA

EllenBdE EllenBdE
4 mrt 2023

De erfgenaam

Lena heeft het afgelopen jaar nogal wat meegemaakt. Een van de vele veranderingen in haar leven is dat ze met haar ouders van een klein dorpje naar Oslo is verhuisd. Daar gaat ze naar dezelfde middelbare school als de koninklijke tweeling Margarethe en Karl Johan - Kalle voor zijn vrienden.

Wanneer Kalle tijdens de eerste les naast Lena gaat zitten is dat het begin van een hoop gedoe. De vriendelijke, charmante, en nogal volhardende Kalle dreigt al snel te dicht bij haar te komen. En als hij – of nog erger: zijn beduidend minder aardige zus – ontdekt waarom Lena is verhuisd, zal dat haar hele leven weer op zijn kop zetten.

De schrijfstijl is ideaal om YA te laten doorlezen, ook het verhaal op zich is leuk en on point qua sociale media gebeuren. We zien allemaal wel eens post van bloopers na elkaar en maar niemand die zich echt afvraagt hoe bepaalde pagina’s die allemaal vinden/krijgen. Dit boek heeft ons een inkijkje in hoe zoiets ontstaat en hoe snel zoiets uit de hand kan lopen. Want wat als de maker van pagina zelf iets mega fout doet, of de zus van je beste vriendin ???? Moet je die dan posten of niet? En zo raakt Lena in lichte problemen, tot daar nog een groter iets bijkomt en ze zelf op de pagina kan belanden.

Wanneer ze naar Oslo verhuist en op een elite school terecht komt probeert ze zichzelf onzichtbaar te maken maar met Prins Kalle in de buurt heeft iedereen je al snel gezien natuurlijk.

Het verhaal is dromerig, beetje onrealistisch maar wel heel leuk om te lezen. Je wil gewoon doorgaan en eigenlijk onmiddellijk het vervolg lezen. Vooral na het plot.

Het verhaal is opgebouwd rond 16 jarigen voor lezers vanaf 16.

Meer recensies van EllenBdE