Vechten voor geluk

EllenBdE EllenBdE
25 apr 2023

De ring van de suikerbaron
Deel 3 in de Caribische eilanden reeks van Lorri Dudley
Alweer een avontuurlijke editie van de Caribische eiland serie. Net als in deel 1 was ik onmiddellijk mee met de personages en het eilandleven. Het verdriet en de hoop van Hannah.
Dit verhaal gaat over Hannah Barrington, die in wezen een wees is die wordt opgevoed door haar zogenaamde oom. Haar vader was een rijke suikerbaron, maar na de dood van haar ouders werd ze achtergelaten in de zorg van haar oom die het grootste deel van haar erfenis verkwanseld. Haar enige redmiddel is om genoeg geld te sparen om te proberen terug te keren naar Engeland en haar lang verloren familieleden te vinden.
Op een noodlottige nacht ontmoet ze de held van het verhaal, Bradlee Granville, die op een grand tour is om af te studeren aan de universiteit en zijn vader nog steeds trots te maken. Als tweede zoon heeft hij nogal wat waar te maken als het gaat om de verwachtingen van zijn vader. Hannah en Bradlee ontwikkelen een hechte band en worden in het begin vrij goede vrienden. Dan beginnen de sintels van liefde. Maar Bradlee is niet vrij om met Hannah te trouwen en elk van hen probeert hun liefde te bewijzen door elkaar te redden van de verschillende beproevingen die ze tegenkomen.
Wat ik echt leuk vind aan deze serie is dat elk boek een onvoorspelbaar avontuurlijke reis is vol gevaren en mysteries. Als lezer word ik echt ondergedompeld in het verhaal en het eiland. Ik ben echt fan van de schrijfstijl en de verhalen van Lorri Dudley. Ondanks dat de verhalen zich in de jaren 1842 leest het verhaal zeer vlot en dankzij de snel afwisselende plots lees je het zo uit.

Meer recensies van EllenBdE