Liefde voor iedereen

EllenBdE EllenBdE
14 mrt 2022

Louise Beech heeft niet alleen personages gecreëerd, ze heeft levende mensen gecreëerd die letterlijk van de pagina's springen. Ik hield absoluut van Sebastian, hij is liefdevol, grappig, complex, een mooie ziel, hij heeft geen filter en dat dingen ongemakkelijk maken voor de mensen om hem heen, en toch is zijn brutale eerlijkheid verfrissend. De auteur kijkt verder dan sebastians autisme; we zien hem als de jongeman die hij is, iemand met gedachten en gevoelens, wensen en dromen. Je voelt elke emotie, frustratie, woede, geluk en verwarring van hem als hij een soort relatie aangaat met Violeta. Sebastian wil gewoon aanvaard worden, wil verliefd worden, wil geliefd zijn om wie hij is, een jongeman.

En Violetta… die vecht tegen haar eigen demonen. Want haar korte bestaan als escorte dame was niet vol rozegeur. Ze hield vol voor het geld, slag na slag, vernedering na vernedering.

Wie is eigenlijk wie z’n redding? Wie is degene die het meest zal groeien in hun ontmoetingen?

Dit is een prachtig geschreven verhaal dat het hart van de lezer raakt. Het is geen verhaal dat geschreven is om medelijden op te roepen voor mensen met autisme, het is een ongelooflijk verhaal van hoop, begrip, liefde, familie, discriminatie, oordeel en gelijkheid. Dagen na het voltooien van dit boek merk ik dat mijn gedachten voortdurend terugkeren naar de personages en voor mij is dat een bewijs dat de schrijver, een sterke band kan smeden tussen haar personages en haar lezers.

Meer recensies van EllenBdE