Transliefde
Ik keek ernaar uit om dit te lezen, een verhaal over een trans vrouw… leek me boeiend maar het viel wat tegen.
Ik miste emotie in het verhaal. April kwam nogal afstandelijk over. Begrijpelijk wel want omdat April niet kan doorgaan voor een cis-vrouw, moet ze voortdurend navigeren door de reactie van de wereld op haar genderidentiteit. Dat beïnvloedt alles wat ze doet, van informele interacties met vreemden tot haar werk tot relaties en romantiek. Op dat laatste front heeft April het grotendeels opgegeven om iemand te vinden die haar accepteert zoals ze is, en ze neemt gewoon genoegen met wat ze kan krijgen. Dus wanneer ze Dennis ontmoet, die er geen problemen mee lijkt te hebben dat ze trans is, vindt April het bijna onmogelijk om hem te vertrouwen. Het is haar onvermogen om in zijn liefde en in haar eigen waarde te geloven dat hun romance bijna vernietigt voordat ze hun happy end vinden.
April's zelfhaat en haar overtuiging dat niemand echt van haar kan houden was wel triest om te lezen. Dennis is nog steeds herstellende van de implosie van zijn huwelijk, dat grotendeels zijn schuld was. Hij is vastbesloten om het in April beter te doen, wat er ook voor nodig is, inclusief de tijd nemen om alles te leren over de problemen waarmee transgenders worden geconfronteerd.
Dennis is echt een héél lieve verzorgede man en April heeft dringend iemand nodig die haar zal koesteren.
April en Dennis zitten bijna het hele boek gevangen in hun eigen hoofd en gedachten. Voor mij was deel 3 uit het Dennis perspectief het mooist. Om de één of andere reden voelde ik het toen helemaal.
Ik vind het prachtig dat er een verhaal met trans vrouw is, deze zouden er meer mogen zijn maar ik snap ook dat er ergens een drempel is.
Dat ik duidelijk nog niet veel afweet van dit thema mocht blijken toen ik tijdens het lezen van de warning 2x google moest vragen om bepaalde betekinissen van woorden.
Dus een interessant verhaal, die voor mij persoonlijk iets te weinig emotie overbracht maar zeker boeiend genoeg was. April en Dennis houden van kinkactieviteiten en BSDM en SM maar laat je hierdoor niet afschrikken al hun actieviteiten hierrond zijn heel soft weergegeven en er is dus zeker geen sprake van dark romance of zo.