Family first
Dit is een van die romans waar je moeilijk afstand van kunt nemen. Wanneer je het verhaal leest wil je niets anders dan naar Nolia Farm reizen om Austin bij te staan.
Austin is 13 wanneer haar moeder het leven laat bij de geboorte van haar tweelingbroertjes. Het gezin stort in elkaar en vooral de vader laat het af weten en kruipt opnieuw in zijn donkere periode. Austin (door de familie Ox genoemd) heeft geen tijd om te rouwen want het huishouden en de zorg van haar 6 broers en zusje rusten op haar schouders. Komt daarbij ook nog dat de boerderij ook verder moet doordraaien. Voor Austin stopt haar jeugdige bestaan, verstopt ze haar gevoelens voor de knappe burgemeesterszoon, verstopt ze hoe het echt met haar vader gaat en leeft ze enkel nog voor het geluk van haar broers en zusje.
Onder de magnolia is een prachtig verhaal vol geloof en verlossing. Als je eenmaal begint met lezen, zal het heel moeilijk zijn om te stoppen. Austin is zo’n eigenzinnig, koppig maar sterk personage en haar vader is meer dan chagrijnig! Vance is een jongen die er 100% voor Austin is en voor 100% voor haar wil gaan, maar zijn familie is superrijk terwijl Austins familie nauwelijks overleeft. Over tegenpolen gesproken! Hun gesprekken deden me hardop giechelen, maar soms braken ze ook mijn hart. Als er ooit twee mensen waren die elkaar nodig hadden, dan zijn deze twee het! Ik vond het erg grappig hoe Austin zo geïrriteerd was door Vance, maar gewoon niet van hem af kon blijven! Er is spanning, angst, verdriet en hoop op een nieuwe toekomst. Austins keuzes, haar vechtlust en haar liefde voor iedereen rond haar brak vaak mijn hart, maar haar koppigheid dreef me evengoed tot waanzin soms. Vance zijn liefde en overtuiging dat hij en Austin samenhoren is ongeloofelijk mooi.