Advertentie

Na een mislukte infiltratie in de drugshandel in 2019, kunnen John Alderly en Trevor Abaeze ternauwernood ontsnappen. Ze liggen zwaargewond in het ziekenhuis.en moeten in een safe house verder opknappen. Dan scheiden hun wegen en komen ze in een getuigenbeschermingsprogramma. Trevor heeft een veilige account aangemaakt waar ze af en toe elkaar een berichtje kunnen sturen. Ze mogen verder geen contact hebben met elkaar zodat ze als er een van hun gepakt wordt door de mannen van Ganiru, de ander niet verraden kan worden.

Onder zijn nieuwe naam Fredrik Adamsson vertrekt John op zijn verzoek naar Zweden om te helpen met een Cold case zaak. Het gaat om de vermissing van het tienermeisje Emelie Bjurwall die in 2009 verdwenen is. John /Fredrik is als puber met zijn vader uit Zweden vertrokken om in Amerika een nieuw leven op te bouwen. Door zijn achtergrond spreekt hij nog steeds Zweeds .
Lukt het hem om met de plaatselijke rechercheurs de 10 jaar oude vermissing op te lossen, zonder dat mensen hem herkennen.
Niemand mag weten wie hij echt is. Alleen Mona Ejdevik van de Rijksrecherche weet dat hij een nieuwe identiteit heeft, en ze weet dat hij voor de FBI heeft gewerkt
Vragen over zijn veiligheid moet hij met haar bespreken.

Het boek is opgebouwd in 4 delen en 55 hoofdstukken die zich afwisselend afspelen in 2009 Karlstad en 2019 Baltimore. Door deze indeling heb je een goed overzicht van dr gebeurtenissen.
Als Fredrik de zaak samen met z’n collega’s opgelost heeft, met de grootste rol van Fredrik, komt hij erachter dat de berichten die hij van Trevor krijgt, veranderd zijn van toon. De huurmoordenaars van Ganiru hebben Trevor te pakken gekregen en zijn hem nu op het spoor.. Hij moet dus opnieuw vertrekken en een nieuwe identiteit aannemen.

Tijdens het lezen heb je af en toe het idee dat je weet wat er gaat komen maar dan is er een plotwending waardoor je de mening moet bijstellen, dat hebben de auteurs Nyström & Möhlin prima gedaan..Het boek heeft de uitgesproken Scandinavisch uitstraling dat door veel Europese lezers gewaardeerd wordt.
De vier sterren zijn dan ook eerlijk verdiend.

Reacties op: Een boek dat een groot lezerspubliek zal trekken

31
Het laatste leven - Peter Nyström Peter Mohlin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners